Min ALT

Bhaaaam! – som Kodjo i Morgonpasset i P3 brukar säga. Så kände jag i Torsdags när jag sprang på den här vasen på Röda Korset i Sollentuna. En rejäl vas, ungefär 25 cm hög, från Ekeby. Med ett helt underbart havsmotiv – fiskar, sjöstjärnor och slingrande växter. Och en helt fantastisk grön glasyr. Jag var tvungen att ta med den hem som ni förstår. Trots att den kostade 200 kronor.

Tyvärr tror jag att någon använt den delvis som bowlingklot. För den är rätt hårt åtgången på sina ställen. Men det bara ökar patinan och mitt hjärta smälter. Det är som en förälskelse. Vi bara tittar på varandra. Och njuter av att äntligen få vara tillsammans. Dessvärre har jag inte hunnit ta några bilder i dagsljus. Därav de halvtaskiga bilderna. Men som stolt ägare kan jag ändå inte låta bli att visa upp den 🙂

Uppdatering: Hittade just min vas i UE-boken hos Grödinge Antik. Där finns en vit version av min vas, som officiellt har nr 221. Och konstnären bakom den underbara skapelsen är ingen mindre än Anna-Lisa Thomson.
3 reaktioner på ”Min ALT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s