Att falla till föga

Jamen. Jag är inte riktigt klok känner jag. När jag besökte Huvudsta Loppis förra veckan föll jag för frestelsen och kom hem med en en ny kopp. En Gröna Anna från Rörstrand. För 75 kronor! Aldrig tidigare har jag betalat så mycket för en kopp utan fat. På riktigt skäms jag nästan lite. Jag vill ju fynda för liten peng liksom.Jag bara råkade glömma det för ett ögonblick.

Men. Sjuttiofem kronor är ju ändå bara sjuttiofem kronor. Vad gör det om hundra år egentligen. Inget att gräma sig för. För koppen är faktiskt helt grym. Den rymmer nämligen säkert en halvliter. Riktigt stor alltså. Så stor att jag kunde bjuda A att dela en kopp choklad med mig utan att vi behövde näbbas om de sista dropparna. Bara en sådan sak.

3 reaktioner på ”Att falla till föga

  1. Nej, vad gör det om hundra år… Det positiva är att faten till Gröna Anna-kopparna brukar finnas nästan gratis på var och varannan loppis. Jag ser dom jämt iaf. 😉

    Gilla

      • Jag skulle gärna ha ett fat till. Men jag blir lite osäker på om detta verkligen är tekoppen. Den är så himla stor. Vet inte om det gjorts chokladkoppar också… Diametern på den jag har är 11,7cm. Kanske du kan mäta ditt fat och se om det verkar som rätt storlek?

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s