En myrstig och lite annat

Jag hade ju en tanke om att jag ville göra något med vinylplast i Sixtens rum. Något lite fantasiigt men ändå inte för tidskrävande. Och för ett tag sen kom jag på vad det var. En myrstig så klart. Perfekt form eftersom det är lätt att rita och skära ut. Och ganska så mysigt att ha på väggen för en liten pojke. Sen har vi fått upp lite annat smått och gott vid hans spjälsäng också.

Tretton myror gick åt totalt. Men då delade jag på några som liksom fick krypa fram från garderoben. Superenkelt att göra. Bara att rita en mall i papp, rita av den på vinylplasten som jag köpte här och sen skära ut med kniv. Och vips var det bara att smälla upp på väggen.

Myrorna kryper över hela väggen och letar sig in bland tavlorna. Spjälsängen fick jag av en kollega när det uppdagades att jag hade en bulle i ugnen. Det tackade vi allra hjärtligast för och sen fick A måla den i den perfekta grönfärgen för ett barnrum.

För att få rätta känslan gjorde jag några barr här och där också.

Ovanför spjälsängen har vi satt upp lite smått och gott. Här är ett mini-print av min giraff som jag satt upp direkt på väggen och hängt en vacker gammal loppad ram runt. Då slapp jag pyssel med glas och passpartou.

Där hänger även den den italienska sjömannen och de vakande ugglorna från Jie som Sixten fått av farmor. Och ingenstans passade min färgglada lövgroda bättre än ovanför Sixtens Brio-gröna spjälsäng. Som hand i handske kan man säga. Än fattas det någon tavla på väggen. Men. Jag ska ju ha något att rita i sommar också.

4 reaktioner på ”En myrstig och lite annat

  1. Åh, vad fint det blev. Lite knepigt måla spjälorna, misstänker jag. Bra att du delegerade det. 🙂 Du får gärna skicka över A till oss. Vi har pinnstolar som behöver bättras på i färgen men vi drar oss för att angripa det hela.
    Ska spana in vinylplasten du tipsar om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s