HÖSTLISTA

Jag gillar ju listor. Alla sorter nästan. Och jag hittade en som gått runt lite som verkar extra rolig. Drömmar och planer i samma liksom. Så här är min höstlista.

1. Vad är det bästa med hösten
Luften och färgerna förstås. Löftet om lugnare tempo och tillsammans-tid med tända ljus och brasa. Och för mig är höst omstart. Mer så än nyår nästan. Det sitter i från skolåren och jag kan fortfarande känna känslan av skolstart med ny ryggsäck och omsorgsfullt valt bänkpapper.

Höst, Skörd, Frukt, Grönsaker, Loppistan, Trädgård, Landet

2. Vad kommer du äta i höst?
Grytor och lite nya spännande recept hoppas jag.

3. Vad kommer du dricka i höst?
Mer vatten. Och gott rödvin någon Lördag så där.

90ed2-lop_2458

4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Koftorna. Har för närvarande en svart och en gul som jag använder hela tiden. En ny svartvit-mönstrad är inhandlad men ej använd och en grå ska stickas upp av en faster under hösten. Och förstås den blå kappan jag köpte på loppis för typ fem år sedan. Som jag använder ungefär jämt.

5. Vad gör du om dagarna egentligen?
Är ju mammaledig just nu så jag försöker njuta så mycket som möjligt av tid med barnen. Vi skjutsar Sixten på dagis, jag försöker ta det lugnt och få undan tråkigheter som disk och tvätt eller läsa en bok när Olle sover förmiddag. Sen äter vi lunch och spexar lite med klossar och ballongvispar. Tisdagar och Torsdagar drar vi sen på Erikshjälpen eller uträttar ärenden innan vi hämtar upp Sixten igen. Ja typ. Lyxiga dagar som ni förstår.

6. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Jobbade för mycket och hade foglossning. Vi hade just öppnat Detaljmagasinet och jag jobbade också heltid på mitt ”vanliga jobb”. Dessutom styrde jag om arbetstiderna för att hinna lämna och hämta på dagis i alla fall tre dagar i veckan. Det var för mycket kan jag säga nu. Men det är ju som bekant lätt att vara efterklok.

61091-lop_3466

  

7. Vad kommer du lyssna på?
Podcasts. Gillar till exempel Stil i P1, Veckans bläcka, Lundgrens bokradio och Allvarligt talat. Plus ganska många andra. Jag plöjer många timmar pratradio kan man säga.

8. Vad läser du?
Just nu Jonas Karlssons Den perfekte vännen. På vänt står samme författares första roman Jag är en tjuv. Och även Tove Janssons Resa med lätt bagage. Är inne i en läsarperiod nu och jag längtar verkligen efter att få tugga i mig alla dessa berättelser. Hoppas också på att jag ska våga läsa lite poesi i höst. Den här kanske.

jag-ar-en-tjuv-en-berattelse

 

9. Vad tittar du på?
Allt på SvtPlay. Stående favoriter är Babel och Gokväll. Men sitter också bänkad framför bra serier så klart.

10. Vad var bäst med sommaren?
Att vi ändå kunde njuta av solen när den väl tittade fram. Och att vi fick leva lantliv och dra till skogs precis när vi ville.

Sommar, Loppistan

11. Vad har du för höstplaner?
En resa till Rom tror jag. Och att få utlopp för den där kreativiteten som så gärna vill ut. Kanske snickra lite, måla och fota. Dessutom ska vi åka till Stockholm och säga hej, hej en helg eller två.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s